09 februari 2012

ACHTER DE SCHERMEN

Vandaag zijn we op werkbezoek geweest bij Wieteke Brocken en hebben een kijkje genomen achter de schermen van haar bedrijf RE-U, ter oriëntatie, omdat haar werkzaamheden op een bepaalde manier overeenkomen met WWMH.

RE-U ontwerpt, produceert en verkoopt duurzame interieurproducten van gerecyclede materialen en restmaterialen. Elk product wordt met de hand vervaardigd in haar Eindhovense atelier door mensen die in een sociaal isolement verkeren. Ze krijgen hierdoor de mogelijkheid om ervaring op te doen en te werken aan hun eigen toekomst.

Als we binnenkomen in het aangename, lichte atelier, zijn er een aantal vrouwen aan het werk. De sfeer is goed en je kan merken dat de dames het naar hun zin hebben. Wieteke vertelt dat RE-U eigenlijk een uit de hand gelopen project is en het in de afgelopen jaren gegroeid tot wat het nu is.

We hebben een heel open gesprek over allerlei facetten van het sociaal en duurzaam ondernemen en zijn onder de indruk van alles wat erbij komt kijken. Inspirerend, dat zeker. En het leuke is: Wieteke is dol op wolken!


>> bezoek hier de website van RE-U